Waarom een chemo muts?

Een "chemo muts" is een speciaal soort hoofddeksel dat wordt gebruikt door mensen die chemotherapie ondergaan. Chemotherapie is een behandeling tegen kanker waarbij medicijnen worden gebruikt om kankercellen te doden of hun groei te remmen. Een van de bijwerkingen van chemotherapie is haaruitval, omdat de medicijnen ook invloed hebben op gezonde cellen, inclusief de haarcellen.


Welke chemo muts voor de voorkeur?

Een chemo muts is ontworpen om de hoofdhuid te bedekken en warm te houden tijdens de chemotherapiebehandeling. Het dragen van een chemo muts kan helpen om het haarverlies te verminderen of het haaruitvalproces te vertragen. Door de koude temperaturen vernauwen de bloedvaten in de hoofdhuid, waardoor er minder bloed en chemotherapeutische middelen naar de haarzakjes stromen. Dit kan mogelijk het haar beschermen.

Chemo mutsen worden meestal gemaakt van zachte, comfortabele materialen zoals katoen of wol, en ze zijn vaak elastisch om goed op het hoofd te passen. Ze worden gedragen tijdens de chemotherapiesessies en soms ook thuis, afhankelijk van de individuele voorkeur van de persoon.

 

Bezoek regelmatig onze webwinkel en blijf op de hoogte van de nieuwste collectie chemo mutsen.

De voordelen van Johnson Headwear:

  • 1 a 2 dagen levering
  • Super voordelig
  • Altijd de nieuwste trends
  • ruime keuze
  • Vriendelijk en behulpzaam personeel